вторник, 31 октомври 2017 г.

Anastasia Beverly Hills SUBCULTURE Palette Review | Впечатления | Грим


След закупуването на така известната палитра Modern Renaissance на Anastasia Beverly Hills останах изключително доволна от качеството на сенките, така че, когато новата палитра Subculture излезе на пазара нямаше как да не се поинтересувам и от нея. За разлика от масово-разпространените палитри с неутрални или топли тонове, тя се отличава с необичайната си селекция от земни цветове сенки. Точно това и бе причината да реша да я пробвам въпреки многото противоречиви ревюта.


Главното оплакване, което се забелязваше в онлайн пространството е, че сенките се прашат прекалено много, а някои от тях са трудни за преливане. В доста от клиповете, които представяха палитрата се показваше едно драматично стъргане на сенките, което да демонстрира колко много се прашат, но честно казано за мен това е просто нелепо, защото в действителност едва ли някой в ежедневието си би ползвал палитрите си по този начин. Реших, че не искам да се осланям на подобни ревюта, а сама да преценя дали палитрата си заслужава или не, затова и си я купих през септември, когато пътувах до Ню Йорк. 
Започваме и с основната информация за палитрата:

  • 14 цвята сенки (11 мат, 3 перлени - 2 от които са дуо-хром) 0.7 грама всеки
  • Включена четка с две страни - плоска и заоблена за преливане;
  • Сенки - произведени в САЩ;
  • Четка - произведена в Китай
  • Хипоалергенни; дерматологично тествани
  • Cruelty free

КЪДЕ СЕ ПРЕДЛАГА

Тук в Дания, продуктите на Anastasia се предлагат в магазините и уебсайта на Sephora . До колкото знам все още не се предлагат в българската Сефора, но съм сигурна, че е въпрос на време, така че - дръжте очите си отворени. ;)
Продуктите могат да се поръчат онлайн от няколко сайта, които доставят до България без начисляването на мита и ДДС. (до колкото знам)

Cult Beauty - безплатна международна доставка навсякъде за поръчки над 40 паунда. 
BeautyBay - безплатна международна доставка навсякъде за поръчки над 17 евро.
Anastasia Beverly Hills UK - английският сайт на марката не доставя до България, но до следните държави: 
We currently ship to United Kingdom*, Germany, France, Spain*, Italy, Belgium, Austria, Netherlands, Finland, Portugal, Ireland, Slovakia, Luxembourg, Slovenia, Malta, Estonia, Lithuania, Latvia, Greece and Cyprus.

ЦЕНА

Виждам, че в предното ми ревю за палитрата Modern Renaissance съм споменала, че цената и в сайта Cult Beauty и сайта на марката е била £41, но сега като проверих забелязвам малко увеличение с 2 паунда. Ето и на какви цени се предлага по другите сайтове:

Anastasia Beverly Hills UK: £43.00

ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Както вече споменах - селекцията от цветове е причината да си купя палитрата; смятам, че е интересна и различна на фона на останалите популярни палитри в момента. Въпреки, че аз самата съм любител на телесните и неутрални гами цветове за ежедневието, реших да предизвикам себе си с една по-цветна и необичайна комбинация, с която да разчупя навиците си на гримиране.
Като цяло смятам, че това е една добра палитра с качествени сенки и определено бих я препоръчала. Трябва да се спомене обаче, че палитрата изисква по-специфичен начин на употреба. 
Спомням си, че неотдавна проблемът при козметиката като цяло беше липсата на силна пигментация.
Наситените цветове бяха рядкост, затова и пигментацията на цвета се считаше като огромно предимство. Днес обаче наситената пигментация е характерна не само за по-луксозната и скъпа козметика, но и за широко-разпространените бюджетни и дрогерийни марки, което е страхотно.  Качеството се подобрява с всеки изминал ден и ние като потребители сме свикнали да го очакваме.
Това, което не се споменава много много в онлайн пространството обаче, е че силната пигментация понякога може да се счита и за проблем или дори недостатък при някои видове продукти. Това е така, защото силно-наситените пигменти понякога се преливат по-трудно.
Аз самата предпочитам продуктите ми за лице като руж, бронзант, пудра за контур и т.н. да са със средна или по-слаба пигментация, така че да мога сама да преценя до каква степен искам цветът да бъде видим върху кожата; по този начин ако искам по-наситен вид, мога да наслоя и повече продукт. 
При сенките мисля, че е важно да се има баланс при формулата, тъй като ако пигментацията е прекалено слаба, многото наслояване изисква време и е дразнещо; ако се прашат прекалено - всяко преливане отнема от наситеността на цвета, докато ако пък са супер силно пигментирани, могат да бъдат по-трудни за преливане. Такава е и палитрата Subculture. Мисля че сенките имат много високо съдържание на пигменти, защото наситеността им е наистина изключителна затова и някои от тях се прашат с една идея повече. За да такъв тип сенки е важно да се ползва различен тип основа.
По принцип когато искаме сенките да изглеждат по-наситени или работим с перлени текстури, използваме по-лепкава основа - това може да е обикновен молив или пък кремообразни сенки тип Maybelline Color Tattoo или MAC Paint Pots. 
Сенките от палитрата Subculture, имат нужда от праймър със силиконова текстура и мат ефект, тип Urban Decay Primer Potion или Beauty UK Eye Prime FX Shadow Primer; за всеки случай можете и леко да напудрите клепачите за да са сухи и гладки, така че преливането след това да бъде равномерно и лесно. Това е препоръчително за матовите сенки в тази палитра, перлените обаче изглеждат по-наситени върху лепкава основа или нанесени с пръст. Такива са и инструкциите за работа с палитрата, които са посочени на сайта на Anastasia Beverly Hills UK.
Ако спазвате тези стъпки за нанасяне на сенките и използвате много малко количество не мисля, че ще имате проблем с тях. Що се отнася до прашенето - преди да доближите четката до клепачите си, не забравяйте да я чукнете леко с пръст за да може да премахнете излишното количество сенки. Това за мен е задължителна стъпка и навик, независимо с каква марка сенки работя, тъй като малко или много - за прахообразните сенки е нормално да се прашат.
Това са впечатленията ми що се отнася до текстурата, като цяло обаче не бих определила тази палитра като подходяща за ежедневен грим. Това разбира се е доста относително и зависи от това какъв грим носите в ежедневието си, но лично за мен - това, което ми липсваше са един-два светли, неутрални цвята. Често, когато се гримирах изцяло с палитрата, визиите ми се получаваха с една идея по-опушени и тъмни, от типичният ми ежедневен грим, точно заради липсата на светли тонове. Така или иначе, не си закупих палитрата с цел да я ползвам за ежедневен грим, тъй като познавам себе си и знам, че в ежедневието най-често бих носила по-натурални и телесни цветове. Бих посегнала към палитрата за вечерен грим и специални поводи, когато искам нещо цветно в подобна гама от земни тонове.
Преди да решите дали тази палитра е подходяща за вас, помислете какви цветове ползвате по принцип; дали имате нужда от нея в колекцията си; дали въобще харесвате такива нюанси и бихте ги носили, тъй като в крайна сметка всичко опира до вкус. :)
Включената четка в палитрата според мен не си заслужава - космите са прекалено груби и на мен лично ми дращят кожата, така че изобщо не я ползвам.


ЦВЕТОВЕ

  • Cube - металически, дуо-хром цвят с бели и розови проблясъци; мека и мазна текстура; най-добре е да се нанася с пръст или върху лепкава основа за да се подчертаят цветните отблясъци; цветът се променя леко в зависимост от това върху какъв нюанс го наслоявате.
  • Dawn - светло-прасковен матов цвят - перфектен преходен нюанс за всеки грим; кадифено мека текстура и наситена пигментация
  • Destiny - маслинено зелен матов цвят; кадифено мека текстура и наситена пигментация
  • Adorn - металически бронзово-меден нюанс; мека и мазна текстура; най-добре е да се нанася с пръст или върху лепкава основа, макар че и нанесен с четка е все така наситен;
  • All Star - тъмен керемидено-кафяв нюанс; кадифено мека текстура и наситена пигментация
  • Mercury - студен нюанс светло-кафяво с леки сиви нотки; матова и кадифено мека текстура, наситена пигментация
  • Axis - матов цвят петрол; кадифено мека текстура и наситена пигментация
  • Roxy - матов светло-оранжев нюанс; кадифено мека текстура и наситена пигментация
  • Electric - металически, дуо-хром цвят със златисти и светло-зелени проблясъци; мека и мазна текстура; най-добре е да се нанася с пръст или върху лепкава основа за да се подчертаят цветните отблясъци; цветът се променя леко в зависимост от това върху какъв нюанс го наслоявате. Можете да видите как изглежда като три различни цвята върху клепачите ми, само защото съм го наслоила върху различни цветове сенки.
  • Fudge - топъл кафяв нюанс; матова и кадифено мека текстура, наситена пигментация
  • New Wave - топъл цвят охра; матова и кадифено мека текстура, наситена пигментация
  • Untamed - интересен нюанс на зеленото - смесица от маслиено и петрол; матова и кадифено мека текстура, наситена пигментация
  • Edge - жълто с леки нотки на охра; матова и кадифено мека текстура, наситена пигментация
  • Rowdy - тъмно-кафяв нюанс; матова и кадифено мека текстура, наситена пигментация

ГРИМ

Заснех видео с драматичен грим с арабски нотки, използвайки само цветовете от тази палитра. Въпреки че рядко нося зелени сенки, тези нюанси са просто поразително красиви и останах изключително доволна от визията, която създадох с тях.


КЛИКНЕТЕ ТУК ЗА ДА ГЛЕДАТЕ ВИДЕОТО ЗА ТОЗИ ГРИМ

Използвани продукти:

КЛИКНЕТЕ ТУК ЗА ДА ГЛЕДАТЕ ВИДЕОТО ВЪВ VBOX7


Ще се радвам да разбера дали сте пробвали нещо от Anastasia Beverly Hills и впечатленията ви от тях; дали бихте си закупили палитрата Subculture или пък зелената гама не е точно по вкуса ви. :) Споделете в коментарите. :)
Имам и още една статия на тема Anastasia Beverly Hills - там ще видите ревю и грим с Modern Renaissance, помадата за вежди, контур палитрата, течните червила и т.н.
Надявам се статията да е била полезна! Последвайте ме и в другите ми социални мрежи:

До скоро!
Ели
Share:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)