вторник, 29 май 2018 г.

Гигантска шоколадова бисквита в тиган

Привет прекрасни!

Отново оставих блогването на заден план през последните месеци. Всеки път си обещавам, че ще съм активна, но едно от нещата, с които все не успявам да се справя е намирането на баланс между работата, социалните медии и личния живот, така че за съжаление все нещо остава на заден план. :(
Днес обаче се завръщам с пълна сила :) и ще споделя с вас една моя любима рецепта. Става дума за едно сладко изкушение, което се приготвя изключително бързо и лесно, а и не е така нездравословно. Тази гигантска шоколадова бисквитка не съдържа добавена захар (освен парченцата тъмен шоколад), глутен и млечни продукти.  Не се залъгвайте обаче - вкусът на този десерт е повече от прекрасен!

Ето и необходимите продукти:


200 грама бадемово брашно 

Не съм пробвала да го заместя с друго, но не виждам причина да не се получи. Бадемовото брашно обаче придава отличителната консистенция и текстура на този десерт, така че препоръчвам да го ползвате, въпреки че е доста скъп продукт.

Половин-една чаена лъжичка сода

Половин чаена лъжичка сол

2 супени лъжици кокосово масло 

(можете да ползвате и друга мазнина по избор)

2 супени лъжици фъстъчено масло 

(можете да пропуснете тази стъпка ако не харесвате фъстъчено масло - няма да се отрази на рецептата)

70 - 100 грама кленов сироп 

(можете да сложите и по-малко или повече, в зависимост от това колко сладък шоколад използвате. Ако желаете можете да го замените и с някаква захар.)
1 яйце

113 - 120 грама шоколадов чипс по избор

За печене обичам да използвам шоколадов чипс,
не съм пробвала рецептата с обикновен шоколад - мисля, че ще стане.

Пече се 15-20 мин 

в тиган с незалепващо покритие на температура от 180 градуса с вентилатор.

За да видите как приготвям бисквитката, ето и видео рецептата ми тук:





Ще се радвам да разбера дали и вие сте пробвали рецептата ми и какво мислите за нея. :)
Поздрави и целувки!
Ели

Последвайте ме и в другите ми социални мрежи:
Share:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)