неделя, 8 април 2012 г.

Как да залепим счупен нокът?
На всяка дама с добре поддържан маникюр със сигурност и се е случвало да си счупи нокът. Изключително неприятно е, а може да бъде дори и болезнено в някои случаи. За наше щастие, не е нужно да посещаваме маникюрист всеки път, когато това ни се случи, можем и сами да залепим счупените нокти здраво и то в домашни условия. Вижте моята техника за залепване, която ме спасява в такива ситуации. :)

Ето какво ще ви е необходимо:

- Лепило за нокти;

(Аз използвам лепилото за нокти на марката Fing'rs (вижте снимката по-горе) доволна съм от него, купувам си го от магазини ДМ, но се предлага и в други. Не съм пробвала други видове лепила за тази цел, затова и не знам дали биха подействали.)- Пили за нокти;

(Аз използвах фината страна на блок пилата от снимката за заглаждането на нокътя, както и по-грубата за началното изпиляване на грапавините от лепилото.)

- Малка ножичка;

- Пакетче чай;

Техниката е много семпла:

Започнете като вземете клечка за уши или малко памук напоен в лакочистител и почистите добре нокътя, по този начин се премахват всички остатъци от лак или мазни съставки като крем за ръце например, които биха попречили на лепилото, което ще нанесем след това да залепне добре.
След това изпилете леко нокътя на счупеното място така че да се изгладят грапавините по него. 
Вземете пакетчето с чай, отрежете го от единия край и изхвърлете чая, от там изрежете няколко малки парченца. След което нанесете лепило върху счупеното място и преди да е засъхнало, позиционирайте отгоре парчето хартия, което изрязахме от пакетчето чай.
След като лепилото изсъхне, използвайте ножичката за да изрежете стърчащите краища от хартията.
Следващата стъпка е изпиляването на нокътя, преди да започнете, уверете се че лепилото е изсъхнало напълно. Първоначално можете да използвате малко по-абразивна пила, но не прекалено, пилете само където е нанесено лепило, не искаме да отнемаме от повърхността на самия нокът. Не преклаявайте с пиленето, защото в противен случай ще премахнете прекалено много от лепилото, а целта е просто да го загладим.От време на време проверявайте с пръсти дали са изгладени всички неравности, когато това стане вземете по-финната пила и полирайте нокътя.
Накрая премахнете прахта от нокътя и нанесете лак основа или заздравител.

Ако искате да видите нагледно тази техника,

Кликнете тук за да гледате видеото ми

Надявам се съветите ми да са полезни за вас, ще се радвам да разбера и какви са вашите техники за залепване на счупен нокът. :)

Благодаря ви!! До скоро! :)


Share:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)