сряда, 5 февруари 2014 г.

Любими продукти и трикове за красива коса


Здравейте мили дами,
след дълго отлагане най-накрая реших да заснема видеото с моите любими продукти за грижа за косата. Това е темата, която най-много се споменава като заявка за видео, затова и реших, че е време да споделя какви продукти използвам и харесвам, както и кои са любимите ми трикове и техники за поддържане на косата.
Отдавна отлагах да направя видеото, тъй като често сменям шампоаните и балсамите, които ползвам и не бях намерила продукт, от който да видя и усетя моментална разлика и да го харесам достатъчно за да споделя във видео с вас. По принцип не държа на скъпите марки шампоани и балсами и все още съм в процес на упорито търсене на добри продукти за коса на достъпни цени. :) Не мога да не споделя с вас обаче единствената серия продукти за коса, от които наистина усетих моментална разлика и останах впечатлена.
Това е серията All Soft на марката Redken.

Закупих ги преди време на едно изложение или аутлет в Дания, където се предлагаха на промоционални цени, затова и се реших да ги тествам и преценя дали си заслужава човек да плати малко повече за продукти за коса.  Останах изненадана от резултатите, веднага след първото измиване усетих косата ми лека, лъскава, мека и гладка сякаш току що съм била на някаква специална процедура при фризьор... :)
Ако трябва да избирам от трите продукта може би бих се спряла на маската, но разбира се всички заедно дават супер резултат поне при моята коса.
Продуктите на Redken съм виждала да се предлагат на няколко сайта с безплатна доставка в Европа; предполагам обаче, че се предлагат и в някои фризьорски салони в страната, така че попитайте или потърсете повече информация в интернет.


Друга маска, от която имам резултати е 3 Minute Miracle от марката Aussie. Ако трябва да избирам между тази и маската на Редкен, определено бих избрала Редкен, но бих казала, че и тази не е лоша.


Продуктите, които ползвам за лесно разресване на косата са тези двата в светло-зелената опаковка на марката Macadamia - спрей олиото пръскам след измиване на влажна коса, слагам понякога и на суха коса за малко блясък, но не ми харесва силната му миризма; другият продукт е балсам без отмиване, който нанасям на влажна коса и в дните, когато бързам и нямам време да сложа балсам в банята - този продукт прави косата мека и лесна за разресване. 
Продуктите на Macadamia случайно ги мернах в супермаркета на промоционална цена и затова реших да ги пробвам, в България обаче не знам къде се предлагат; възможно е да има сайт или пък някъде по салоните или магазините. Със сигурност мога да препоръчам отново същите сайтове онлайн, от които пазарувам и знам, че предлагат безплатна доставка и до България:


Кристалите за коса на Linea Bio закупих от България и мисля, че са широко разпространени по магазините с козметика в страната. Ползвам ги върху суха коса за блясък.


Любимите ми продукти за стилизиране 

Номер едно за мен определено е сухият шампоан, който ползвам за освежаване на косата, когато е загубила обемът си или е започнала да се омазнява; също така е много подходящ и за впръскване в корените, когато искате да тупирате косата за обем - става лесно и издържа много повече, от колкото ако ползвате лак за коса вместо това. 

Сухият шампоан на Batiste, който ползвам си закупих онлайн от тук - http://www.asos.com/Beauty/A-To-Z-Of-Brands/Batiste/Cat/pgecategory.aspx?cid=2988

Пудрата за обем има сходна функция - създаване на обем при тупиране или текстура за прически.

Лаковете за коса, които ползвам често се менят, но като че този на Garnier си го купувам доста пъти вече, не защото е нещо специално, а защото е лесен - няма силен и непоносим мирис; не слепва косата; не я прави твърда; лесен е за разресване.
Друг лак, който харесвам поради същите причини, като този на Garnier е Elnett от марката L'oreal, само че тук мирисът е нещото, което леко ме дразни, но поне не се задържа дълго, при впръскване се усеща най-много, след това не чак толкова. :)

Това са продуктите за коса, които ползвам най-много за момента, но както вече казах - те се променят често и когато открия нови фаворити ще ги спомена задължително в ново видео. Ако имате още въпроси на тема коса, пишете ми и ще ги имам предвид в следващото видео.
За да разберете и повече трикове относно как се грижа за косата ми, както и повече информация за споменатите продукти, гледайте видеото ми тук:


След като във видеото споменах за домашни маски за коса, които наистина действат, много хора писаха, че искат да видят видео, така че вече го подготвям; една част е заснета и остава още малко за заснемане и ще мога да го кача. Предполагам, че след средата на този месец ще имам възможност да кача видеото, тъй като преди това имам няколко други, които съм подготвила.

За да не пропуснете новите ми клипове, не забравяйте да се абонирате към каналът ми в YouTube!

Поздрави и до скоро!
Ели
Share:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)