петък, 17 юли 2015 г.

Впечатления и резултати за фотоепилация у дома с Phillips Lumea

Здравейте приятели, днес темата на статията е премахване на нежеланото окосмяване.
Както всяка жена, аз се интересувам какъв е най-добрият, лесен и ефективен начин да премахна дразнещото окосмяване, като ако може това да е безболезнено би било още по-добре! :))


Днес представям Phillips Lumea Precision Plus SC2008, който е уред за премахване на окосмяване чрез  "интензивна импулсивна светлина" (IPL). Това позволява третиране на космите по цялото тяло, включително бикини зоната и лицето (горната устна, брадичката, бакенбардите) с помощта на трите включени приставки към уреда. 

Този метод обещава ефикасно предотвратяване на повторното израстване на космите за копринено гладка кожа за дълъг период от време. Според изследванията на Phillips още след две процедури може да се види значително намаляване на космите като за оптимални резултати ще са необходими поне четири-пет. 


Аз току що си направих втората процедура и затова в тази статия и първото ми видео по темата за момента ще дам само първоначалните ми впечатления за продукта, какво представлява, как се използва и т.н. като искам да си дам достатъчно време за тест и резултати и едва след 5 - 6 процедури, през първата седмица на септември ще заснема и второ видео, в което вече да говоря конкретно за моите резултати за да бъда максимално полезна в моето ревю на този продукт. Тогава след обстойното тестване ще допълня и статията с още информация.

ПЪРВА ЧАСТ НА ВИДЕОТО МИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА УРЕДА

Опаковка и съдържание

Уредът се предлага в красива голяма кутия, като към него има 2 допълнителни приставки за лице и бикини зона, зарядно, практична чантичка за съхранение, кърпичка за почистване и книгите за инструкции и информация за продукта.

Как работи?

Philips Lumea използва революционната IPL технология (интензивна импулсна
светлина), позната от професионалните козметични салони. Чрез нея се изпращат деликатни светлинни импулси към корените на косъмчетата, като така се подтиска растежа им и предотвратява повторното им поникване.
Скоростта на израстване на космите е различна при различните хора, в зависимост от възрастта, метаболизма и други фактори като обикновено те израстват в 3 фази:

1. Фаза на растежа (анагенна фаза)
Косъмът расте активно от корена нагоре. През тази фаза концентрацията на меланин е най-висока. На меланина се дължи пигментацията на косъма и това е определящ фактор за ефикасността на този метод за обезкосмяване, тъй като третирането със светлина въздейства само на косми във фаза на растеж.

2. Фаза на разрушаване (катагенна фаза)
Растежът на косъма спира и коренът изсъхва, след което косъмът пада.

3. Фаза на покой (телогенна фаза)
Старите косми се отделят от космения фоликул и опадват. Фоликулът остава в покой, докато биологичният часовник не му изпрати сигнал да се активира отново и от него да порасне нов косъм.

Уредът работи чрез нагряване на косъма и корена под кожата. Меланинът в косъма и корена на косъма абсорбира излъчените светлинни импулси. Колкото по-тъмен е косъмът, толкова повече светлина се абсорбира. Този процес стимулира косъма да премине във фазата на покой.

Между третиранията космите падат естествено и повторното им израстване се потиска. 

Оптималното премахване на космите не може да се постигне с един сеанс, тъй като на третиране със светлина се поддават само космите във фаза на растеж.
За ефикасно третиране на всички косми процедурите трябва да се повторят няколко пъти през две седмици.

Как се използва?

Според инструкциите за употреба е важно да се избръсне зоната на третиране предварително като по този начин светлинните импулси ще достигнат най-лесно до космените фоликули.

Имайте предвид, че ако последният ви метод на обезкосмяване е включвал  премахване на космите от корен като кола маска, епилиране и т.н. то тогава е препоръчително да изчакате космите да пораснат значително преди употреба на  Phillips Lumea.

Това направих и аз - досега от години ползвах епилатор за премахване на космите от почти всички зони на тялото, така че преди да започна третиране с уреда оставих космите да пораснат известно време и през този перид ползвах само самобръсначка.

В инструкциите също е споменато да не се ползва уреда върху изгоряла от слънцето кожа, кожа с получен наскоро тен или изкуствен тен. Затова и отново преди употреба на уреда се уверих да ексфолирам старателно цялото ми тяло като премахна всякакви следи от лосионът за изкуствен тен, който ползвах.

За повече противопоказания ще снимам страницата от инструкциите и ще включа по-надолу в статията.

Преди употреба на уреда вземам душ като избръсвам старателно всички места, които планирам да третирам. Използвам гел/пяна за бръснене за най-добър резултат; за подмишниците използвах мокра хавлиена кърпа с малко сапун, с която нежно ексфолирах зоната за да премахна всякакви остатъци от дезодорант, тъй като бе изрично споменато в инструкциите.

След душ е важно да не се използват никакви лосиони за тяло, мазни вещества, козметични продукти и т.н. така, че директно след това преминавам към процедурите за епилация.
Уредът е изключително лесен за употреба, дизайнът го прави удобен и приятен за работа, отсъствието на кабел също е много голям плюс за мен, тъй като осигурява свобода и гъвкавост.
След като уредът е напълно зареден го включете от бутона, след което изберете интензивността от 1 до 5 в съответствие с типа и цвета на вашата кожа до ниво, което не причинява неудобство.
Аз лично ползвам 3 за бикини зоната и 4 за всички останали, но ако почувствам по-топло усещане в някоя зона мога лесно да намаля интензивността до по-ниско ниво, така, че процесът е съвсем безболезнен.
Друго голямо предимство за мен е индикаторът за готовност за работа в задната част на уреда. Той светва зелено с наспис "ready", когато уредът е в идеален контакт с кожата и е зареден и готов за работа, тогава след този сигнал можете да натиснете бутона и да генерирате импулс и да третирате кожата.
В инструкциите за употреба пише, че с едно пълно зареждане на уреда може да се третират всички зони, но вече втори път при мен това не се получава, може би действам по-бавно или не знам, но обикновено след като третирам краката (имам предвид и бедрата до горе, не само до коляното) и ръцете се налага зареждане за да довърша и останалите части на тялото. Това не ме притеснява изобщо, тъй като така или иначе се отегчавам от процеса и малко почивка ми идва добре. :) При вас може да е различно, тъй като областите за третиране може да са с различна големина при всеки.

Предимства

- Предотвратяване на повторното израстване на косми; 

"Окосмяването е намалено с над 75% само след 3-4 процедури (клинично доказани резултати за зоната на краката); Дълготрайни резултати - кожата остава нежна и гладка в продължение на 2 месеца след първите 4-5 процедури, провеждани веднъж на две седмици;"
(Цитат от Филипс)

- Лесен за употреба, удобен и лесно-преносим;

- Регулиране на интензивността на светлината;

- Употреба без кабел, позволяващ максимална свобода на работа;

- Безболезнен, подходящ за употреба в чувствителни зони както за лице, така и за тяло, благодарение на допълнителните приставки;

- Няма нужда от резервни части, лампата не се нуждае от подмяна и би трябвало да позволи поддържане на резултати за повече от 5 години.

Противопоказания

Като негатив, единственото, което мога да изтъкна е, че за съжаление уредът не е подходящ за всички. (вижте таблицата по-долу)
Има доста случаи, при които не се препоръчва употребата на Philips Lumea и за да съм максимално точна в изброяването и да не пропусна нещо, реших да приложа снимка от инструкциите за употреба за да можете сами да прецените дали се вписвате в някоя от тези категории.
 

За кого е подходящ?

За съжаление уредът не е подходящ за всички, затова препоръчвам преди да го закупите да се информирате дали спадате в някоя от изброените по-долу категории:

Често-задавани въпроси

Тук прилагам информация от Philips, която надявам се да отговори на въпросите ви. :)

Върху кои зони от тялото си мога да използвам
Philips Lumea?

Моделите от обновената гама Philips Lumea могат да бъдат безопасно използвани
не само върху ръцете или краката, но и върху чувствителните зони на тялото –
лице, мишници и бикини зона. Освен това, модел SC2008 има 2 допълнителни
приставки (една за лице и една за бикини зона) с допълнителен филтър за UV
защита и по-малка площ за прецизно третиране на деликатни зони.

Трябва ли да обръсна зоната, преди да използвам
Philips Lumea?

Да, но само при първите процедури, когато е важно за светлината да
достигне до корените на косъмчетата. По този начин избягваш неприятни
усещания по време на процедурата. Повърхностният косъм може да бъде и
напълно подстриган.
Внимание! Косъмчетата трябва да бъдат обръснати, а не отскубнати
с кола маска или епилатор, защото корените им, които импулсите
атакуват, трябва да бъдат непокътнати.

Как да открия колко силен импулс е подходящ за
моята кожа?

За начало избери минималния интензитет. Ако се чувстваш комфортно, може
да го увеличиш постепенно. Разгледай таблицата за съвместимост на кожа
и цвят на косъма, преди да използваш Philips Lumea. Процедурата трябва
да бъде безболезнена. Ако изпиташ какъвто и да е дискомфорт или болка,
намали светлинния интензитет.

Какви резултати трябва да очаквам след използването
на Philips Lumea?

Philips Lumea предлага отлични резултати за повечето типове кожа и
окосмяване:
Значително намаляване растежа на косъмчетата само след 2 процедури,
извършени в интервал от две седмици; Видими и дълготрайни резултати след 3-4 процедури.
Някои косъмчета може да изглеждат, сякаш упорито се опитват да пораснат
отново. Получава се така, защото процедурата засяга различните косъмчета
в различни фази на растежа. Всяко следващо третиране ще ги прави все по-
тънки, докато накрая опадат.

Може ли да използвам Philips Lumea през лятото?

 Започни процедурата минимум 48 часа след последното излагане на слънце;
 Изчакай минимум 24 часа след последната процедура с Philips Lumea, преди
да се изложиш на слънце; Използвай слънцезащитен крем с фактор 30+ и не излагай третираните зони на слънце.
Въпреки всичко, препоръчително е да започнеш процедурите в началото на
зимата или пролетта, за да може да се насладиш на нежна кожа през лятото.

Могат ли мъжете да използват Philips Lumea?

Да. Макар и създаден специално за жени, Philips Lumea може да бъде
използван и от мъже върху гърдите, краката и гърба. Все пак не препоръчваме
употребата на Philips Lumea вместо бръснене на брадата.

Цена

Цената за уреда на Phillips може да варира между 799 и 999 лв, в зависимост от модела и какви приставки са включени в него, отдолу в таблицата ще видите и разликата между импулсите на различните модели. Този, който ползвам аз е SC2008.
За да сте напълно сигурни в цената, най-добре разгледайте на място в магазините за техника, където се предлага марката.
Да, цената е висока, но дали си заслужава и дали е оправдана - вие сами преценявате. Важно ли е за вас да инвестирате в подобен уред, колко по принцип плащате за да се епилирате, правите ли го в салон или сами вкъщи и т.н.
Можете да потърсите информация в Гугъл като напишете "фотоепилация цени" и сами да видите колко по-скъпо ще ви излязат процедурите в салон за третиране на тялото и сами да умножите колко общо ще струват необходимите процедури за оптимален ефект - защото по моите сметки определено излиза много повече от цената на уреда, а и освен това, можете да го ползвате сами в комфорта на вашия дом. Знам, че има и много дами, които смятат за некомфортно епилацията на интимни части в салон или пред други лица например, а и така спестявате време за записване на часове и посещение на салон.


МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ И РЕЗУЛТАТИ


Както обещах в първото ми видео - след като тествам обстойно уреда и си направя необходимият препоръчителен брой процедури, ще направя второ видео, в което да обобщя моето мнение и резултати от продукта.
Заснех видеото ми и допълвам статията ми днес - 17.09.2015 след направени 7 процедури, всяка през точно 2 седмици.

Действа ли уреда?

Да – уредът действа и премахва известна част от окосмяването!

До момента, при мен най-голям ефект имаше на краката като около 60-70% от космите са премахнати, при подмишниците също наблюдавам подобен ефект, при ръцете - там космите ми са по-тънки и светли на цвят и честно казано почти не видях резултат, но това може да се дължи на цвета на космите при мен. В бикини зоната - ефекта при мен беше около 30-40% намаляване на окосмяването в някои зони. Все още не съм тествала уреда върху лицето.

Резултатите при употребата на този уред са индивидуални, така че това, че при мен те са едни, не значи, че при всички ще са същите, напротив - при други може да са различни, затова насърчавам всеки да направи своето допълнително проучване и да изчете коментарите с впечатленията и на други, които са споделяли, че ползват уреда.

За всички, които се колебаят дали уредът е подходящ за вас или имат някакви притеснения и въпроси, от Phillips предоставиха възможността за моите читатели и абонати да ги зададат, като след това дерматологът д-р Павлова ще отговори в разговор, който ще включа във второто ми видео тук:

ВИДЕО С ИНФОРМАЦИЯ ЗА МОИТЕ РЕЗУЛТАТИ И ИНТЕРВЮ С ДОКТОР ПАВЛОВА


Това са въпросите, които събрах от всички вас и зададох на доктор Павлова, за нейните отговори можете да гледате видеото тук:

1. Предполагам, че светлинните импулси са доста силни, не са ли по някакъв начин вредни за очите? Защото при такива процедури в салон обикновено се носят очила, а не видях такива да са включени в комплекта?
2. Има ли риск от раково заболяване?
3. Проблем ли е ако не се спази срока от 2 седмици?
4. Колко процедури са нужни за да се види оптималния ефект и на коя процедура може да се съди за крайния ефект и възможности на уреда?
5. Ако някой е ползвал метод за епилация със изскубване на космите за дълго време, какво е необходимо за да се превключи на фотоепилация?


Надявам се информацията и видеото да са били полезни! :)

До скоро! 
Ели

П.С. Този материал е спонсориран от Phillips, но въпреки, че уредът ми бе предоставен безплатно, мнението и впечатленията ми са искрени и изцяло мои.

Онлайн магазин за козметика

Facebook Страница

YouTube Канал

Share:

1 коментар

  1. Здравей, имам въпрос към Вас.
    Искам да знам дали уредът Philips Lumea работи така ефективно и при мъжете?
    Ако да, дали мога да го използвам и върху брадата?
    Прочетох, че НЕ може да се използва върху гърдите?
    Питам Ви, защото все пак мъжките косми са доста по-дебели и с доста по-големи корени от женските. :)
    благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)