вторник, 5 септември 2017 г.

Anastasia Beverly Hills Review | Впечатления | Цени | Грим


Anastasia Beverly Hills е една сравнително нова марка, която главоломно набира популярност през последните години.
Основател на марката е румънката по народност Anastasia Soare, която отваря салонът си в Бевърли Хилс през 1997, а по-късно през 2000 година пуска и първите си продукти на пазара. Тя става популярна най-напред с прецизните си методи за оформяне на вежди като сред клиентите и са едни от най-популярните лица на Холивуд.
Логично бе и първите и продукти да бъдат точно козметика и аксесоари за оформяне и подчертаване на вежди, които в последствие се превърнаха в абсолютен хит и до ден днешен са едни от най-продаваните на марката. През 2014 година, компанията дебютира и декоративната си козметика, сред която се отличават комплектите за контуриране, течните червила, а по-късно и палитрите сенки.

От тогава насам Anastasia Beverly Hills се радва на голям успех и се нарежда сред най-бързо развиващите се козметични компании.
Въпреки, че марката все още не се предлага по магазините в България, реших да си закупя няколко от най-популярните продукти и да ги тествам.

КЪДЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ

Тук в Дания, продуктите на Anastasia се предлагат в магазините и уебсайта на Sephora - от там си ги закупих аз. Както вече казах, все още не се предлагат в българската Сефора, но съм сигурна, че е въпрос на време, така че - дръжте очите си отворени. ;)
Продуктите могат да се поръчат онлайн от няколко сайта, които доставят до България без начисляването на мита и ДДС. (до колкото знам)

- Cult Beauty - безплатна международна доставка навсякъде за поръчки над 40 паунда. 
- BeautyBay - безплатна международна доставка навсякъде за поръчки над 17 евро.
- Anastasia Beverly Hills UK - английският сайт на марката не доставя до България, но до следните държави: (в случай, че живеете в някоя от тях:)
We currently ship to United Kingdom*, Germany, France, Spain*, Italy, Belgium, Austria, Netherlands, Finland, Portugal, Ireland, Slovakia, Luxembourg, Slovenia, Malta, Estonia, Lithuania, Latvia, Greece and Cyprus.

MODERN RENAISSANCE PALETTE 


Цена: £41 / €50,10 / 465 DKK 
Количество: 14 цвята по 0,7 грама всеки 
Страна на производство: Сенки - САЩ; Четка - Китай

Палитрата съдържа 14 цвята прахообразни сенки в неутрално-топлата гама, като 9 от тях са с матова текстура, 2 цвята със сатенена и 3 с перлена. Пигментацията на всички включени сенки е доста силна и като цяло е еднаква при всички цветове. Няма такива, от които да се оплача - всички са еднакво наситени и изключително лесни за преливане. Работи се много лесно с тях - не е наложително да се наслояват пласт след пласт за да се покаже цвета. 
Текстурата им е доста мека - това ги прави лесни за нанасяне, но пък недостатъкът им е, че се прашат доста. 
Това означава ли, че сенките са лоши? За мен лично - не, тъй като малко или много очаквам всеки вид сенки да се праши, тъй като нека не забравяме, че те все пак са прахообразен продукт. Освен това, когато се гримирам се старая да използвам малко сенки и да потупвам четката преди нанасяне за да се оттърва от излишното количество. Ако все пак нещо попадне под окото, почистването му е доста лесно и отнема само няколко секунди. Като цяло - харесвам палитрата и я ползвам с удоволствие. С нея могат да се направят както лек грим за ежедневието, така и по-цветен и драматичен за вечерта. Признавам, че не ползвам ярко розовото и червеното в палитрата и всъщност ако можех да избера - бих предпочела да заменя един от двата цвята с друг, тъй като ги намирам за доста сходни.
Четката, която е включена в палитрата е най-голямото разочарование за мен - както вече казах - харесвам сенките, но четката вътре е доста лошо качество. Едната и страна е със заоблен връх за преливане и толкова много драскаше клепача ми, че не можах да издържа да я ползвам повече от няколко секунди. Другата и страна представлява плоска четка за нанасяне на сенки, която е използваема, но е с една идея по-плътна от четките, които аз харесвам за полагане на цвят върху очите. Предпочитам да не бяха сложили четка в палитрата, а вместо това да бяха намалили цената с една идея или пък поне да я бяха заменили с някакъв молив за очи, вежди или пък червило.
Имам видео, в което показвам три идеи за грим с тази палитра, както и останалите продукти на Анастасия, които си закупих. Кликнете на линка отдолу:

ТРИ ИДЕИ ЗА ГРИМ С ПАЛИТРАТА MODERN RENAISSANCE - ВИДЕО


CONTOUR KIT

Цена: £39-40 / €48 / 465 DKK 
Количество: 6 цвята по 3 грама всеки 
Страна на производство: Китай

Тази палитра е в цвят "LIGHT TO MEDIUM" за лице включва 3 хайлайтъра (2 матови и 1 перлен) и 3 цвята за контур/бронзиране. Първият цвят за хайлайт е с неутрален бежов подтон, вторият е с жълтеникав, а третият е перлен хайлайтър в блед цвят шампанско. 
Обичам да смесвам първите два цвята от горния ред за да фиксирам коректора под очите. Пудрите имат значително покритие, така че предоставят просветляващ ефект и матиран завършек на кожата. Не съм особено доволна от перленият хайлайтър в палитрата, тъй като е доста блед цвят, а сиянието му едва едва се долавя върху кожата - това не значи, че е лош продукт, просто би се харесал на дами, които търсят по-притъпен и натурално-изглеждащ продукт. Общо взето - не ме впечатлява и почти никога не посягам към него. 

Пудрите за бронзиране и контуриране са много приятни - ползвам най-често средния цвят за контур, тъй като има най-хладен подтон. Другите два цвята, макар че изглеждат топли като нюанс в палитрата, на лицето стоят доста добре като бронзант. Пигментирани са, но не прекалено - тоест - за мен, това е плюс, защото изключително наситените продукти за лице обикновено са доста трудни за нанасяне и преливане, а и веднъж ако се нанесе прекалено много, е трудно да се коригира. Затова и предпочитам да работя с продукти със средна пигментация, които са много по-лесни за нанасяне, а и могат да се наслоят с лекота, в случай, че желаем по-наситен цвят.

Като цяло продуктът е добър и го ползвам с удоволствие, но дали се различава от останалите ми по-евтини палитри за контур - не особено. Не бих похарчила отново над 100 лева за подобна палитра, която е добра - да, но е сходна по качество със Слийк и други, по-достъпни марки, които съм пробвала - ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ БЮДЖЕТНИ АЛТЕРНАТИВИ ТУК.
Бях изненадана да видя на опаковката, че този продукт е произведен в Китай, което отново показва, че всъщност много скъпи и луксозни марки, които все още произвеждат там и това не задължително означава, че продуктите им са некачествени. Обикновено значи, че марката производител ще изкара голяма сума пари на наш гръб, тъй като производството на подобен продукт там е доста евтино, а крайната му цена от друга страна е доста висока... :)) В Китай се произвеждат толкова много стоки - някои са качествени, други не, но така или иначе всичко е въпрос на контрол от страна на производителя, така че не е редно да съдим един продукт само по това каква е страната му на произход.

DIPBROW POMADE


Цена: £15-18 / €18 / 219 DKK 
Количество: 4 грама 
Страна на производство: Китай

DipBrow представлява водоустойчива помада за вежди. Продуктът има мека, кремообразна текстура и силна пигментация. Точно заради наситеният си цвят е необходимо да се ползва само минимално количество продукт, с което да се попълнят веждите. 
Много съм доволна от помадата за вежди и често посягам към нея - ползвам я по няколко начина - или очертавам и попълвам веждите с много малко количество продукт, или използвам супер фина четка, с която рисувам тънки линии по посоката на растеж на космите и по този начин получавам нещо като ефект на микроблейдинг. 
Не съм тествала дали продуктът в действителност е водоустойчив, но определено мога да кажа, че издържа дълго без да помръдне. Единственият недостатък (ако може така да се нарече) е, че задължително трябва да се ползва с четка - не се нанася така бързо както молив за вежди например. Това обаче по никакъв начин не ме спира да го ползвам. :)
Когато бях в Сефора, доста от цветовете бяха изчерпани и затова се спрях на "SOFT BROWN", който е с една идея по-тъмен, от това което търсех, но ми харесва и не съжалявам. 

LIQUID LIPSTICK


Цена: £20 / 220 DKK 
Количество: 4 грама 
Страна на производство: САЩ
Течните червила до колкото видях, не се предлагат на cultbeauty beautybay, а само на сайта на марката.
Освен всичко останало, реших да пробвам и продукт за устни от Anastasia, като се спрях на течното матово червило в цвят "CRUSH".
Типично за този тип продукти - нанася се в течен вид и след около 30 секунди засъхва с изцяло матова текстура, която издържа дълго върху устните. Харесвам червилото, но като цяло не смятам, че формулата му се отличава кой знае колко от другите ми любими продукти от този вид. Затова и не бих си купила повече цветове - не защото не са добри продукти, но просто защото вече имам доста сходни течни червила вкъщи, които са също толкова добри, а някои дори и повече, а и са на по-достъпни цени. Можете да откриете някои от тях ТУК.

ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ?

Както обичам да казвам в ревютатат ми - дали продукт си заслужава или не е строго индивидуално решение. Всичко в козметиката е въпрос на личен избор и вкус - понякога едни и същи продукти имат различно действие при различните хора, затова и след като споделих впечатленията си по-горе, оставам на вас да прецените сами за себе си дали марката си заслужава да се пробва или не.
Аз за себе си съм щастлива, че успях да се добера и тествам продуктите и като цяло мога да кажа, че са добри и ги ползвам с удоволствие. 
Ще се радвам да разбера дали сте пробвали нещо от Anastasia Beverly Hills и какви са впечатленията ви, а ако пък не сте - имате ли интерес да го направите? :)
Надявам се статията да е била полезна! Последвайте ме и в другите ми социални мрежи:

До скоро!
Ели
Share:

1 коментар

  1. Прекрасна статия, мила! Както винаги си дала всичко от себе си�� Като я пуснат тук в България бих отишла да я видя на живо, пък може и да си я закупя. Цветовете са по мой вкус, така че защо пък не�� Целувам те!��

    ОтговорИзтриване

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)