петък, 9 ноември 2012 г.

Преливащ се маникюр
















Здравейте скъпи читатели и почитатели на красивото! :)
В днешната публикация ще ви представя една интересна идея за маникюр, който със сигурност ще предизвика много внимание и комплименти от околните. :)
Вдъхновението ми за този маникюр бе есента -  красивите и топли цветове на листата, които се постарах да пресъздам върху ноктите си чрез една интересна техника за преливане. Първоначално идеята ми бе да направя есенният маникюр като продължение на поредицата ми "Златна Есен", която започнах с видеото ми за този грим:
В последствие обаче реших да заснема и още един вариант на преливащ се маникюр, само че в различни цветове, които да не са така ярки и крещящи както жълтото, оранжевото и червеното. Спрях се на розовите тонове, тъй като те преобладават в колекцията ми с лакове, :) а и тук в Дания имам само малка част от тях и изборът е ограничен :). Както и да е - маникюрът се получи много нежно според мен, добавих и малко брокат, защото исках ноктите да изглеждат по-блестящи, закачливи и дори празнични. :)
Нарекох видеото на есенният маникюр - "Златна Есен", но ако трябва да измисля подобаващо име и за другия, то тогава бих го определила като пролетен или летен. :) Все пак сме на тема сезони. :)
Това разбира се не означава, че не можете да го носите и през другите сезони, напротив - целта ми беше просто да покажа още една цветова комбинация на този преливащ се маникюр. :)



За да постигнете добър преливащ се ефект е хубаво да използвате колкото се може по-фина гъбичка, защото ако гъбичката ви е груба и с големи дупчици - тогава ще поема повече лак, ще направи ноктите да изглеждат грапави и преливането няма да е нежно. Затова моята любима гъбичка за тази цел е козметичната - продава се в почти всички магазини за козметика като гъба за нанасяне на фон дьо тен. Във видеото показах и метод за преливане чрез използване на апликатор за сенки - тук също е важно да изберете такъв с фина и мека повърхност, поради същите причини, които изброих по-горе. При този метод също можете да получите добро преливане на цветовете, единственият недостатък за мен е, че отнема доста повече време в сравнение с този с гъбката за фон дьо тен, но пък ако вас времето не ви притеснява - пробвайте! :)
Получих много въпроси за това дали гъбата може да се използва повече от веднъж и дали може да се почисти. Аз лично не съм пробвала да я чистя по някакъв начин, по принцип използвам всяка гъбка по веднъж от всяка страна и след това я изхвърлям, когато се замърси отвсякъде. 

За да постигнете добро преливане освен гъбата, много важен фактор са и лаковете, които използвате. Много е важно е да изберете наситени и плътни цветове, за да могат да се отпечатят добре върху нокътя, в противен случай може да се наложи да повтаряте процедурата многократно и дори тогава пак да не получите видим цвят върху нокътя. Съветвам ви да лакирате ноктите с един пласт от основният ви лак преди да започнете отпечатването, тъй като по този начин цветовете ще изглеждат по-наситени. За есенният ми маникюр използвах като основа на преливането лак в жълто, тъй като той е най-светлият ми цвят, който ще остане видим в горната част на нокътя. За розовата версия използвах бял лак за основа, тъй като най-светлият ми цвят розово, който нанесох в горната част но ноктите е доста блед и "прозрачен" (точно какъвто не е препоръчително да използвате за преливане :)) и знаех, че той няма да изглежда много видим, но исках да просто да покрие бялото отдолу и само да му даде лек, светло-розов, полу-прозрачен тон.

Ето и лаковете, които използвах:
За този маникюр използвах жълто и оранжево от неоновата серия на Flor Mar (номер N006 и N011) - не е задължително лаковете да са неонови, просто такива намерих. :) Червеното е на марката Perfect, номер 34. Този цвят между другото е много красив - класическо огнено-червено. :)  Напоследък доста често го нося, ето и как изглежда върху ноктите:
На третата снимка виждате и лакът, който използвам в момента (и във видеото също) като основа и топ лак, марката е същата - Perfect; води се 3 в 1 - основа, топ лак и заздравител.

За розовият маникюр използвах ето тези лакове:
Двата лака на Flor Mar са доста покривни и разкошни цветове, които много обичам. Светло- розовият лак, който споменах по-горе не е много подходящ за преливащ се маникюр, точно защото е блед, но това е така, защото той по принцип е предназначен за френски маникюр и е повече от идеален за тази си цел. :) 
Той е и моят абсолютен фаворит за френски маникюр, ето как изглежда върху ноктите - нежен, женствен, приятен - просто идеален! :) 
Номерът е 444 French Lingerie.

 Това е всичко от мен засега, надявам се видеото и статията ми да са били полезни и вие също да изпробвате тази лесна, но много ефектна техника. :) 
Гарантирам, че маникюрът ви ще привлече много внимание от околните :) хихихи :)

Очаквайте скоро още много нови идеи за грим, прически и маникюр!
Целувки,
Ели :)
Share:

4 коментара

  1. Гримът, прическите и маникюрите които показваш са просто ПРЕКРАСНИ КАТО САМАТА ТЕБ. Желая ти да продължаваш в същия дух, защото наистина си много полезна с ценните си съвети и с въображението си :)Желая ти здраве, щастие и късмет и да продължаваш винаги и само напред и нагоре към върховете които си си поставила за цел. :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря за милите думи и подкрепата, означава страшно много за мен и ме мотивира да продължавам да правя това, което безкрайно обичам, още повече, когато знам че е полезно и се харесва от другите... :) Успехи и всичко добро!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)