неделя, 15 юни 2014 г.

Къдрене на коса с маша за обемни, секси къдрици

Здравейте мили дами,
днес споделям с вас моят метод за къдрене на коса с маша, с който постигам тези обемни къдрици, които аз лично харесвам и нося доста напоследък. :)

КЛИКНЕТЕ ТУК ЗА ДА ГЛЕДАТЕ ВИДЕОТО


Използвани продукти:

Преди всякаква употреба на горещи уреди върху косата, препоръчително е да се използва някакъв продукт, който осигурява защита срещу изгаряне. Не знам до колко този тип продукти в действителност действат, тъй като се старая да щадя косата и рядко ползвам маши или преси и затова и не мога да забележа съществена разлика, но все пак ги ползвам като защита за всеки случай.
Това е спреят, който ползвам в момента:

Машата, която ползвам във видеото ми е подарък и е от САЩ. Марката е Nume, но ако не желаете да харчите толкова много пари за маша, можете да ползвате каквато имате вкъщи, няма значение. Тази, която аз ползвам е 25 мм и в цвят зебра. 

За да придам обем на косата понякога обичам да използвам сух шампоан, като го впръскам в корените и разтрия. Функцията на сухият шампоан по принцип е да абсорбира омазнаването и да освежи видът на мазна коса и за това действа страхотно, но дори и на чиста коса лично аз обичам да го ползвам главно преди тупиране, тъй като придава суха текстура на косата и я прави лесна за тупиране и обемна.

Накрая след като косата е накъдрена и леко изстинала, обичам да втрия няколко капки кристали за коса или олио за коса, за да придам по-гланциран и лъскав ефект.

По желание накрая можете да ползвате лак за коса, който да фиксира къдриците и да ги задържи по-дълго.
Това е моят начин за къдрене и стилизиране на пусната коса.
Надявам се видеото да ви хареса и да бъде полезно!
До скоро!
Share:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)