сряда, 31 януари 2018 г.

Бананов хляб с черен шоколад


Здравейте прекрасни,
днес се включвам с по-необичайна статия за блога, а именно рецепта. В последното ми видео "С какво се храня през седмицата" споделих колекция от любимите ми ястия, които приготвям в ежедневието и много от вас поискаха да видят съставките за банановия хляб.

Този беше експеримент, вдъхновен от една от книгите ми за готвене "Vegetar", но както с всяка друга рецепта - промених съставките според това, което имах под ръка.
Имам и друга любима рецепта за бананов хляб, която приготвям отдавна и е изключително сполучлива, така че ако имате интерес - ще направя видео или отделен пост и за нея.
Ето и съставките за този вкусен бабанов хляб с черен шоколад:

Съставки

3 яйца
3 банана – два за сместа, един за отгоре
75 грама разтопено кокосово масло
1 чаена лъжичка ванилена захар / ванилия
щипка сол
1 чаена лъжичка бакпулвер
45 грама кокосово брашно
100 грама (бадемово) спелта брашно
100 гр орехи
100 гр черен шоколад 
какаови зрънца или кокосови стърготини за декорация


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 175 градуса с вентилатор. 
Намачкайте двата банана и ги смесете с разбитите яйца и разтопеното кокосово масло.
В отделен съд смесете сухите съставки - двата вида брашно, ванилия, бакпулвер, сол и нарязаните на малки парченца шоколад и орехи.
Смесете сухите и течните съставки в една купа и изсипете в съд за печене. 
Имайте предвид да го обвиете в хартия за печене или да го намаслите преди това.
Разрежете един банан на две и поставете върху сместа. 
Поръсете с какаови парченца или кокосови стърготини.
Банановият хляб се пече 35-40 минути на 175 градуса.
Оставете да изстине добре преди да го разрежете.
Оригиналната рецепта не включва орехи и шоколад - това са мои добавки. Нямах и бадемово брашно, затова реших да го заменя със спелта.
По желание можете да добавите и повече банани, аз съм пробвала с максимум 4 - 3 в сместа и 1 за декорацията отгоре.

Надявам се и вие да пробвате рецептата и да споделите дали ви харесва. :)
Не забравяйте да ми изпратите снимки или да ме тагнете за да видя как се е получило при вас.

Поздрави и целувки!
Ели

Последвайте ме и в другите ми социални мрежи:
Share:

5 коментара

  1. Ели,нормално брашно ако се сложи ще се получи ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, ще споделиш ли рецептата и за другия бананов хляб?

    ОтговорИзтриване
  3. Браво! Страхотна рецепта, много вкусен се получи. Отива в графата любими рецепти. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  4. moje li receptata za zamrazenite hlepcheta ot maikata na maickel

    ОтговорИзтриване
  5. Получава се уникално вкусно! Най-много ми харесва, че е без захар,а е достатъчно сладко.

    ОтговорИзтриване

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)