вторник, 19 декември 2017 г.

Топ идеи за подаръци за нея


Декември е, месецът на празниците, но независимо дали става дума за имен ден, Коледа или рожден ден, днес ще споделя моите идеи за подаръци, които да подхождат за всеки повод и за всяка жена.

Изненада или не?

Ако сте решили да обменяте подаръци с близките или приятелите си, бихте могли предварително да се уговорите как да процедирате – дали всичко да бъде изненада или пък по конкретно желание на празнуващият/ата.
В Дания е прието за всеки повод да се подготвя списък с желания за подаръци, който се изпраща на всички гости. Ако пък става дума за голямо празненство като сватба например, често има и отговорник за подаръците, който отбелязва кои вече са закупени и кои не за да се избегне дублиране. В случай, че тази идея ви харесва, можете да разгледате и онлайн приложения и сайтове, където могат да се направят подобни списъци.
До момента не съм виждала такава практика в България, така че ако сте се нагърбили със задачата сами да търсите подходящ подарък за близките си, ето моите топ идеи за това:

 1.     Козметика (бяла; цветна; тяло)




Всяка жена ползва някакъв тип козметика – бяла, цветна или пък и двете, така че такъв тип подарък би бил практичен за всички.
Закупуването на бяла козметика е малко по-сложно в сравнение с цветната, защото там трябва да знаете конкретно какъв тип кожа има дамата и какви са нейните нужди. Ако не сте сигурни, по-добре изберете някой от универсалните продукти, които подхождат на всеки тип кожа:


От снимката: бяла козметика от First Aid Beauty - налична от ТУК.
-       хидратантен спрей за лице / фиксиращ спрей за грим;
-       балсам за устни;
-       лосион за тяло;
-       скраб за тяло;
-       крем за ръце;
-    лосион (продукти) за почистване на грим;
-       автобронзант (в случай, че дамата обича да е с бронзов загар на кожата)


На снимката:  Loving Tan - мус, автобранзант за тяло в два цвята - medium и dark; ръкавица за нанасяне и лосион за тяло с бронзов цвят - налични ТУК
На снимката: Бронзант и руж за лице Givenchy Le Prisme Visage - 6 Organza Miel;
Омбре червило в два цвята от Givenchy Le Rouge Sculpt - 04 Sculpt'in Corail
Коректор/хайлайтър стик от Yves Saint Laurent Touche Éclat
Червилата от Yves Saint Laurent Rouge Volupté 
Козметиката на Givenchy за България може да се закупи единствено в Pretty Shop и Notos Galleries.
Yves Saint Laurent може да се намери в магазините на Sephora и Douglas.

Когато купувате цветна козметика за подарък, важно е да вземете предвид грим рутината на дамата. Помислете добре как я виждате най-често: силно гримирана или пък не; какви цветове червило слага – червено, розово или винаги в телесни нюанси; дали е любителка на очна линия или гримът и се състои само от спирала за мигли? Тези въпроси ще ви ориентират при избора на козметика за подарък.

 На снимките: Спиралата: Lancôme Mr Big Mascara

Гланц, който оставя трайно петно върху устните: Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Vernis à Lèvres Lip Cream - цвят 409
Дълготрайно мат червило под формата на шейкър: Lancôme Matte Shaker в цвят 374
Yves Saint Laurent и Lancome могат да се намерят в магазините на Sephora и Douglas.


При закупуването на грим, бих препоръчала да избягвате продукти като фон дьо тен, коректор или пудра за лице, тъй като те изискват да знаете точният цвят на кожата на дамата. Ако се притеснявате да не объркате – заложете на очна линия или спирала. Червилото също е страхотен избор, просто подберете неутрален цвят или сходен нюанс на тези, с които сте виждали дамата. Продуктите за лице като бронзант, хайлайтър и руж също са добра идея – заложете на телесната гама и избягвайте ярките нюанси. За всеки случай, пазете касовата бележка, ако се наложи подмяна.

2. Парфюм
Нека не забравяме и за един от най-често подаряваните козметични продукти – парфюмът. Това е предсказуем, но добър избор за подарък за всяка жена, независимо от това на каква възраст е тя.
Тук отново можете да помислите какви аромати носи дамата по принцип – дали харесва сладникави, силни или пък свежи и плодови. Това дава ценен ориентир какъв аромат би се харесал, но пък от друга страна няма нищо лошо и да експериментирате с нещо по-необичайно и различно. 

Ето някои от любимите ми аромати за момента:
Giorgio Armani Si Nacre Sparkle Edition – празничната лимитирана версия на този парфюм е страхотна – съдържа много фин блясък, който озарява кожата при напръскване. Всеки път като го сложа получавам комплименти, така че въпреки, че го ползвам от скоро, той бързо се превърна в мой фаворит. J Топъл и женствен аромат с леки сладникави нотки, подходящ за студените зимни месеци.
Chanel Chance Eau Tendre – един класически аромат, с който няма как да сгрешите. Този получих като подарък преди няколко седмици и много ми хареса. Деликатни, плодови нотки с лек, сладък привкус. Преди време съм си купувала и зелената версия Eau Fraiche, която е с една идея по-свежа и отново страхотна.
Ralph Lauren Ralph – Свеж и енергичен аромат, който обожавам и си купувам вече трети път. Подходящ е за всеки сезон и за дамите, които харесват изчистените аромати. Нотките са зелена ябълка, мандарина, харизматична розова магнолия, съблазнителна фрезия и мек мускус.
DKNY Be Delicious Fresh Blossom – Още един свеж, плодов аромат, който ползвам от няколко години; нотки на грейпфрут, ябълка, кайсия, рози и жасмин.
Issey Miyake L'Eau d'Issey – нежен, женствен и луксозен аромат, който комбинира нотки на деликатни цветя, рози и лотус. Тук съм включила лосионът за тяло, който е неизменна част от колекцията ми през последните години – комбинира се добре с други аромати, хидратира и попива бързо в кожата, а ароматът му е изключително траен. Парфюмът от тази серия е все така страхотен и наистина си заслужава.

Споменатите парфюми могат да се закупят от магазините на Sephora и Douglas.

3.     Козметични аксесоари
-       Четки за грим

Четките за грим са добър избор за подарък, тъй като всяка жена, която се гримира има нужда от тях, а няколко нови никога не са излишни.
Това също е страхотна и практична идея за всяка жена – удобна чантичка за грим, тоалетни принадлежности, или пък органайзер за съхранение на козметика.
-       - Козметично бюро / тоалетка
Миналата година Майкъл ми подари точно такова бюро и от тогава то се превърна в любимата ми мебел и кътче у дома. Би било интересна идея за подарък за всички суетни дами.

-       Огледало за грим
Това също е подарък, който съм получавала преди време и до ден днешен го ползвам всеки път, когато се гримирам – изключително практичен избор.

4.     Облекло, бельо и модни аксесоари
За да изберете облекло за една жена трябва да познавате стилът и, както и разбира се да знаете какъв размер дрехи или обувки носи. Тук бих препоръчала да не рискувате освен ако нямате нещо конкретно предвид, което знаете, че дамата си е харесала.
-       Бельо

Вместо облекло или обувки, можете да подберете и някакъв вид бельо, било то чорапки, халат, пижама или чехли за вкъщи. Магазините на Oysho винаги са ме впечатлявали с прекрасната си селекция от такъв тип продукти, така че препоръчвам да разгледате. 
Магазинът, от който обичам да си купувам бельо напоследък (от там е и комплектчето от снимката) е Hunkemoller.
П.П. Благодаря на Преславчето за страхотния подарък! :)
Често съм поръчвала бельо и онлайн от сайтове като asos.com и nelly.com

-       Чанта

*Аз сама добавих няколко от брошките, които виждате на чантата. 
Някои от вас вероятно знаят, че наскоро имах рожден ден (4-ти декември) и тази чанта е един от подаръците, които получих, затова и реших да я включа като идея.
Филип ми подари точно този модел, за който веднъж съвсем случайно споменах на Преси, че харесвам при една шопинг разходка в мола. Точно затова е хубаво да се ослушвате, когато излизате на шопинг с приятелки, защото така ще добиете представа какъв е техният стил и изборът на подарък ще бъде по-лесен след това.

5. Преживяване
Не винаги материалните неща са най-добрите подаръци, затова и ви препоръчвам да помислите за някакъв вид преживяване, което би било забавно, интересно и неочаквано. Това може да бъде пътуване, масаж, фризьор, спа процедура, билет за концерт, театър, опера или пък разходка. Такъв тип подарък направих аз на Майкъл за рождения му ден през лятото - отидохме на уикенд за двама в спа хотел, дори имам и влог от там - "Романтично уикенд пътуване." Той също наскоро ми подари ваучер пакет за спа процедури, които нямам търпение да пробвам. :)

6. Сантиментален подарък
Ако не можете да си позволите да направите скъп подарък на близките си, не се притеснявайте - това не е най-важното. Има много начини, по които да покажете обич и загриженост. Бъдете креативни и ги изненадайте с любима снимка в рамка или пък цял колаж.
Миналата Коледа подарих точно това на Майкъл - любимият му цитат, под формата на стикер за стена, който залепих над спалнята. Знаех, че имаме място за някакъв тип картина над леглото и си спомням, че той беше споменал, че би било хубаво ако залепим някакъв мотивационен цитат точно там, който да ни вдъхва позитивизъм и зарежда с добро настроение всеки път, когато го погледнем.
Друг тип сантиментален подарък, който получих от него за рожденият ми ден е колекция от наши снимки. Това е един от любимите ми подаръци, точно защото ме зарежда с любов и припомня едни от най-хубавите ни моменти заедно. :)


7. Нещо за дома
Няма нищо лошо в това да подарите и практичен подарък - ние с Майкъл и родителите му си обменихме точно такива за миналата Коледа - от лампи за дома до блендер, ютия, кухненски принадлежности и т.н.


8. Книга, дневник, планер
Книгата - една класическа идея за подарък, която винаги ще е на мода. 
Планерът пък е нещо интересно и практично, което също бих препоръчала за подарък - аз самата го ползвам ежедневно през последните няколко месеца и наистина харесвам. Смятам, че той би бил страхотна изненада както за мъже, така и за жени, които имат забързано ежедневие и обичат да бъдат продуктивни.

От снимката: Планерът ми The 52 Week Journal от The Happiness Planner 


9. Бижута; часовник.
И на последно място, но не по важност добавям и категорията с бижута. Този трик е един от най-старите и все още е актуален. Ако дамата, за която купувате носи бижута или часовници по принцип, то тогава със сигурност ще се зарадва на такъв тип подарък. :)
От снимката: Часовник от Cluse.


И това е всичко от мен, надявам се статията да бъде полезна!
Ще се радвам ако и вие споделите с какви подаръци сте изненадвали или планирате да изненадате близките си. :)
Поздрави и целувки!
Ели


Последвайте ме и в другите ми социални мрежи:
Share:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)