Привет прекрасни!
Отново оставих блогването на заден план през последните месеци. Всеки път си обещавам, че ще съм активна, но едно от нещата, с които все не успявам да се справя е намирането на баланс между работата, социалните медии и личния живот, така че за съжаление все нещо остава на заден план. :(
Днес обаче се завръщам с пълна сила :) и ще споделя с вас една моя любима рецепта. Става дума за едно сладко изкушение, което се приготвя изключително бързо и лесно, а и не е така нездравословно. Тази гигантска шоколадова бисквитка не съдържа добавена захар (освен парченцата тъмен шоколад), глутен и млечни продукти. Не се залъгвайте обаче - вкусът на този десерт е повече от прекрасен!
Ето и необходимите продукти:
200 грама бадемово брашно
Не съм пробвала да го заместя с друго, но не виждам причина да не се получи. Бадемовото брашно обаче придава отличителната консистенция и текстура на този десерт, така че препоръчвам да го ползвате, въпреки че е доста скъп продукт.
Половин-една чаена лъжичка сода
Половин чаена лъжичка сол
2 супени лъжици кокосово масло
(можете да ползвате и друга мазнина по избор)
2 супени лъжици фъстъчено масло
(можете да пропуснете тази стъпка ако не харесвате фъстъчено масло - няма да се отрази на рецептата)
70 - 100 грама кленов сироп
(можете да сложите и по-малко или повече, в зависимост от това колко сладък шоколад използвате. Ако желаете можете да го замените и с някаква захар.)
1 яйце
113 - 120 грама шоколадов чипс по избор
За печене обичам да използвам шоколадов чипс,
не съм пробвала рецептата с обикновен шоколад - мисля, че ще стане.
Пече се 15-20 мин
в тиган с незалепващо покритие на температура от 180 градуса с вентилатор.
За да видите как приготвям бисквитката, ето и видео рецептата ми тук:
Ще се радвам да разбера дали и вие сте пробвали рецептата ми и какво мислите за нея. :)
Поздрави и целувки!
Ели
Последвайте ме и в другите ми социални мрежи:
Няма коментари
Публикуване на коментар
Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)