вторник, 2 юли 2019 г.

Автобронзиране у дома с Loving Tan

Привет приятели,
реших да напиша подробна статия с всичко свързано с автобронзирането и рутината ми, тъй като дори след видеото понякога получавам въпроси по темата. Знам, че автобронзирането е процедура, която отнема известно време и усилия и вероятно не е за всеки, но аз лично обожавам да съм с тен, така че днес ще споделя всички стъпки, които следвам за постигане на красив и равномерен тен.
Тен с Loving Tan 2 HR Express Mousse в цвят Dark


Рутина за равномерен и дълготраен тен


Тен с Loving Tan 2 HR Express Mousse в цвят Dark

Независимо какви продукти за автобронзиране използвате, има няколко стъпки, които ще спомогнат тенът да е по-равномерен и дълготраен.

1. Епилиране и ексфолиране на кожата.


За най-добри резултати е хубаво да започнете с гладка кожа. Премахнете нежеланото окосмяване и ексфолирайте кожата за да премахнете мъртвите клетки по повърхността. За най-ефективно ексфолиране, аз обичам да ползвам ръкавичка за тяло под душа (намират се в почти всяка дрогерия - можете да видите какво имам предвид във видеото ми). Ако планирате да нанесете автобронзант и по лицето, препоръчвам да ексфолирате кожата и там.

2. Хидратиране


Автобронзантите по принцип са склонни към напластяване в по-сухите участъци на кожата, така че ако имате напукани пети, сухи петна по лицето и т.н. е хубаво да нанесете лек пласт немазен крем. Препоръчително е да го нанесете върху лактите, колената, петите или дори ходилата и ръцете.
Аз не бих препоръчала да слагате крем върху цялото тяло и честно казано дори понякога не слагам никъде другаде, а само върху лицето ми и пак постигам страхотни резултати без напластяване, но разбира се - пробвайте и вижте какво действа при вас.

3. Нанасяне и развиване

За нанасяне на какъвто и да е автобронзант винаги препоръчвам да използвате апликатор/ръкавица. Може да изглежда като излишен разход в началото, но повярвайте ми - изключително важен е за равномерното нанасяне на продукта и разбира се за предотвратяване оцветяването на ръцете ви.
Апликаторът, който ползвам аз е от Loving Tan и мога да го препоръчам с две ръце! Ползвала съм го толкова много, прала съм го също толкова пъти и не е мръднал!
Винаги започвам с нанасяне на автобронзант върху лицето и продължавам надолу върху цялото тяло.
Понякога повтарям определени зони, ако искам да са по-тъмни, но обикновено чакам няколко минути тенът да изсъхне преди да повторя.
След нанасянето на автобронзант, обикновено го оставям да попие добре в кожата за няколко минути преди да се облека. Предпочитаното облекло в такива случаи е по-свободно и в тъмни цветове.

При нанасяне, ще забележите, че автобронзантът има тъмно-кафяв нюанс и този защитен слой, който се оставя върху кожата за няколко часа оставя петна ако го намокрите. Затова е препоръчително да НЕ мокрите кожата си през този период (аз обикновено си мия ръцете - това няма как да го избегна).
След като автобронзантът се е развил напълно, можете да отмиете този цветен слой и отдолу ще остане единствено красив и равномерен бронзов тен, който НЕ оставя петна.
Селекцията автобронзанти на Loving Tan съдържа както такива, които се развиват за 8 часа, така и експресната версия за 2 часа. Ползвала съм всеки от тях и лично предпочитам експресната версия, затова и зареждаме само тях в магазина. Не мисля, че има кой знае каква разлика като цвят, но смятам, че експресната версия е по-практична.
Ако ползвате експресната версия  2 HR Express Self Tanning Mousse - тенът се нуждае от минимум 2 часа за да развие цвета си, като дори и да го отмиете след това, пак продължава да се развива.
Аз обаче ако имам време, често си правя процедурата по автобронзиране вечер преди лягане и преспивам така за да получа максимално тъмен тен.
Както споменах и във видеото - ако се потя през нощта, понякога мога да забележа някое друго петънце по чаршафите, но това се пере с обикновен препарат за пране.
Ако не се потя и си спя с пижамка - всичко е точно.

4. Отмиване

След като тенът се развие напълно е време и за отмиването му. Виждала съм на сайта на Loving Tan, че препоръчват да не се ползва душ гел или сапун под душа, но аз лично понякога ползвам и не е имало проблем.

5. Хидратация


От тук натам е важно кожата да се хидратира ежедневно, особено след душ. Това ще спомогне тенът да издържи по-дълго и да изглежда и да се износи равномерно.

ВИДЕО С РУТИНАТА МИ ПО АВТОБРОНЗИРАНЕ



Често задавани въпроси

- Цвят


Кой цвят да избера - Medium или Dark?
Не бих могла да ви кажа кой цвят да изберете, смятам че това е въпрос на лично предпочитание. Момичета/момчета със светла кожа могат да ползват и двата цвята - смятам, че се добива натурално изглеждащ тен независимо кой цвят се ползва. Аз лично обичам да имам тъмен тен, така че ползвам Dark
Ако се притеснявате и не сте ползвали автобронзант до момента, можете да започнете с Medium за по-лек тен.

- Колко време издържа?

При мен тенът издържа от 7 до 10 дни, но наистина зависи от грижата и кожата. Обилно потене на плаж, химикалите в басейни, джакузита или пък парните бани спомагат за по-бързото му износване.
При мен тенът на лицето се износва най-бързо, защото ползвам по-силна козметика там - отмиващи грим гелове, кремове, серуми, пилинги, грим и какво ли още не.
Препоръчително е да не ексфолирате кожата, докато сте с тен, освен ако не искате да го премахнете.

- Автобронзантите защитават ли от слънцето? Мога ли да хвана естествен тен с тях?


Не бих казала, че защитават от слънцето, важно е винаги да ползвате продукти със слънцезащитен фактор spf.

- За колко време стига една опаковка?


Тук не бих могла да отговоря, тъй като това зависи от много фактори като: по колко продукт ползвате, колко често го ползвате, от размерите на тялото и т.н.

- Съвети за дълготраен тен


Избягване на ексфолиране на тялото или лицето.
Избягване на химически или абразивни пилинги.
Джакузита, басейни, парни бани също намаляват трайността.
Използвайте Gradual Tan (крем за тяло за постепенно автобронзиране) за по-дълготраен тен – нанасяне с ръкавица, при него не се налага да чакате и да отмивате след това, можете директно да излезете.






- Какво е Bronze Shimmer?


Bronze Shimmer не е автобронзант, както останалите продукти на Loving Tan. Това е покривен крем за тяло с перлени частички и цвят, който придава страхотен тен и сияние на кожата като същевременно прикрива недостатъците по нея.
Ползвам го за специални събития или снимки, където искам кожата ми да изглежда бляскава, стегната и красива. Разширени вени, целулит, белези, синини и други несъвършенства са по-малко видими, а кожата е озарена и красива.



Надявам се да съм успяла да отговоря на въпросите ви относно автобронзирането, но ако все пак съм пропуснала нещо, оставете коментар. :)

П.П. Мейкъпбътхау ООД ( www.makeupbuthow.bg ) е оторизиран вносител на продуктите на Loving Tan за България. Можете да ги погледнете и директно на сайта ни за да видите повече информация за самите продукти, както и съставките им.
Ако сега се присъединявате и не сте запознати - това е моята фирма и сайт, където предлагам любимите ми продукти и след тестване на какви ли не автобронзанти през годините, Loving Tan се отличиха с качеството си, така че избрах да предлагаме точно тях в магазина.
Надявам се и вие да ги харесате, колкото и аз и ще се радвам да чуя отзивите ви, било то на сайта или пък като съобщение. :)
До скоро!
Ели

Последвайте ме и в другите ми социални мрежи:


Share:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)