вторник, 16 юли 2019 г.

Vichy Normaderm Phytosolution Review

Здравейте,
Днес ще си говорим за грижата за кожата и два нови продукта от Vichy, които тествам от известно време. Серията Normaderm Phytosolution съдържа измивен гел и крем, предназначени за кожа, склонна към акне.



Преди да разкажа малко повече за продуктите и действието им, давам малко информация и за кожата ми. Кожата ми е нормална, като през зимата понякога клони към сухота и се появява някое друго сухо петно от време на време. През топлите месеци се променя към смесена и определено наблюдавам повече производство на себум.
Отделно всеки месец, когато цикълът ми наближи, като по график се появяват и някои неканени гостенки (пъпки) тук-там. Друг кожен проблем, за който съм ви споделяла преди време са пъпките по деколтето и гърба. Преди години, когато имах проблем с хормоните имах страшно много пъпчици в тези зони и ми отне дълго време да се преборя с тях. Странното е, че през последните месеци пак ми се появиха някои ситни пъпчици най-вече по деколтето и в момента се боря и с тях.
Затова и вкъщи имам разнообразни продукти за грижа за кожата, с които третирам различни участъци и проблеми, според сезона и нуждите на кожата.
Тези продукти за мен влизат в употреба, точно през този период от месеца, когато кожата ми става проблемна и се появяват хормоналните пъпчици по лицето, както и за третиране на тези по деколтето.



Започваме с гелът Normaderm Phytosolution.
За чиста кожа през целия ден и ефикасно премахване на грима и замърсяванията, аз винаги залагам на почистващ гел. Ползвала съм такива от години и те са предпочитан за мен метод за почистване на кожата.
Пробвала съм с почистващи млека или пяна, но усещам кожата си чиста, само след употребата на гел, затова и винаги се връщам към този тип продукт.
Текстурата му е лека и нежна, с аромат на билки и мога да кажа, че наистина почиства грим и замърсявания изключително добре! Оставя кожата гладка и с усещане за чистота и свежест. Аз лично го използвам само, когато се боря с пъпки по лицето и след тренировка, когато съм се потила обилно, тъй като измива много добре, дори прекалено добре, защото след това усещам кожата ми леко суха и свита. Предполагам, че за хора с по-мазна кожа или кожа, склонна към акне ще е супер!
Формулата има растителен произход, идентично на кожата физиологично pH 5.5 и е обогатена с пробиотик.



Normaderm Phytosolution крем – ежедневна коригираща грижа с двойно действие. Той е и любимият ми продукт от серията.
Различното при него е, че не изсушава кожата, както много други продукти, създадени за кожа, склонна към акне. Това го прави подходящ и за дами като мен, които имат нормална кожа, която е проблемна само от време на време.
Текстурата му е ултралека и фина; попива моментално и не оставя мазен слой, така че мога да го ползвам и директно преди нанасянето на грим.
Съдържа 60% термална минерализираща вода на Vichy и хиалуронова киселина, която подобрява хидратацията на кожата.
Активната съставка с противовъзпалително действие е салицилова киселина, добита от листа от уинтъргрийн растение, като освен нея, продуктът съдържа и пробиотичен екстракт за повишаване устойчивостта на кожната бариера.
В това се изразява и двойното действие на продукта – бори се с несъвършенствата по кожата, като същевременно я хидратира и подобрява защитната й бариера.
Както споменах по-горе – тъй като не страдам от акне, а само от някоя друга пъпка тук-там по време на цикъл, не ползвам крема ежедневно, а само когато имам пъпки.
Нанасям го в проблемните ми зони и действието, което съм забелязала до момента е, че помага на пъпките да завехнат по-бързо, а тези болезнените – да не се подуват и развиват.
Направих и няколко снимки за да можем заедно да проследим действието на продукта. 



Надявам се ревюто да е било полезно! 
Благодаря на Vichy, че любезно предоставиха продуктите и си сътрудничиха с мен по създаването на този пост. Vichy е бранд, който ползвам и подкрепям от години и винаги съм имала добри впечатления от продуктите им. Тези също не ме разочароваха и с удоволствие ще продължа да ги ползвам. Ще се радвам да чуя и вашите отзиви ако сте ги пробвали. 

До скоро! 
Ели

Последвайте ме и в другите ми социални мрежи:



Share:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)